Itt az idő, hogy végre őszintén kiszámoljuk neked, hogy melyik LTP-vel jársz leginkább jól anyagi szempontból. Biztosan téged is bombáznak a jobbnál jobb ajánlatokkal! De volt már olyan, aki az akció mögé nézett és elmondta neked a nettó nyereségedet? Mert mi most ezt fogjuk tenni! Megnézzük, hogy valójában mennyi a tényleges nyereséged 1-1 ilyen szerződésen és hol érdemes most megkötni.

4 éves LTP esetén

 

Az LTP szerződések esetében több szempontot kell figyelembe venni. Most kizárólag megtakarítási célzattal (hitelt nem akarunk felvenni) megkötött szerződések hasznát nézzük végig

 

Amikor az átlagos ügyfelek leülnek megnézni az online elérhető kalkulátorokat, akkor teljesen más eredményre jutnak, mint mi. Ennek oka, hogy a 4 éves LTP-k esetében a megtakarítási idő még véletlenül sem egységes! A Fundamenta 4 év 4 hónap (52 hónap), az Aegon és az OTP 45 hónap, az Erste 48 hónap megtakarítási idővel köthető. Az eltérő hónapok azt jelentik, hogy a 48 hónaphoz képest ötbb vagy kevesebb állami támogatást és befizetett összeget gyűjthetünk össze. Ránézésre a Fundamenta adja a legtöbb pénzt, de valóban ők adják?

 

A táblázatban a pénztárak 2017.01.24.-én a saját honlapjukon elérhető kalkulátorokban szereplő adatokkal számoltunk. Elírásért felelősséget nem vállalunk. A számlanyitási díjakban a “feltételek nélkül-keresztkötések” elérhető legjobb ajánlatokat vettük figyelembe.

 

A számok nem hazudnak

A táblázatból kiderül, hogy a nettó nyereséget időegységre (48 hónap) lebontva teljesen máshogy értelmezzük, mintha a tényleges kifizetési összegeket helyeznénk egymás mellé! Például a legmagasabb kifizetéssel rendelkező Fundamenta LTP szerződés a tényleges összehasonlításban belesüllyed a középszerűségbe! 

Hogy miért?

Mert a hónapkorrekció miatt le kellett vonnunk a szerződésből 20.000+ 6.000 forintot (30%) illetve a számlanyitási díjat. Láthatod, hogy valójában pár ezer forintos különbségekről beszélünk a 4 éves futamidő esetében. Így az egyik legfontosabb tényező a számlanyitási díj mértéke. Egyáltalán nem mindegy, hogy ki kell fizetni vagy nem. 

 

Az Erste 0149-es módozatot nálunk február végéig számlanyitási díj nélkül (0%) tudod megnyitni úgy, hogy nem kell semmi mást kötnöd az ERSTE Bank-nál! NINCSEN keresztértékesítés!

Érdekel

10 éves LTP esetén

Elvégeztük az összehasonlítást 10 éves LTP-k esetén is. Itt már jelentősebb különbségek is megmutatkoznak. Akár százezer forintot is lehet fogni 1-1 jó döntéssel! Amennyiben érdekel, vedd fel velünk a kapcsolatot és megmutatjuk a számításainkat!

A kalkulációból kimaradt a szerződésenként fizetendő havi 150 forintos adminisztrációs díj, amit hozzá kell adni a költségekhez, viszont a 20.000 forint felett fizetik az ügyfelek jellemzően!

Egyáltalán nem mindegy, hogy mihez szeretnénk kezdeni az LTP szerződéssel, mert vannak bizonyos körülmények, amik árnyékolják a döntést. Ilyen például a lakáscélú jelzáloghitelbe elő/végtörlesztett LTP szerződés. Pár napja találkoztam olyan ügyféllel, akiknek OTP hitele van és abba szeretné felhasználni az LTP szerződést!

Ebben az esetben hiába érné meg jobban az ERSTE bármelyik módozata, mégis OTP szerződést kötött, ugyanis ennél a hitelnél a bank kizárólag az OTP LTP-ből enged díjmentesen betörlesztést, minden más esetben 2% díjat számít fel. Ez 2,5M forintos szerződéses összeg esetében azt jelenti, hogy most 20.000 forintot kell kedvezményesen kifizetni nyitási költségként, míg a végén a bank nem fog levonni (2%) 50 ezer forintot!

Minden eset más, vegyed fel velünk a kapcsolatot és független szakértőként segítünk kiválasztani a legjobb megoldást!

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.

Ezeket olvastad már?

Van értelme a 10 éves LTP-nek?   Elterjedt (fél)információ, hogy egyedül a 4 éves lakástakarékpénztár éri meg és ezzel szemben a hosszabb távra kötött szerződések nagyon rossz kondíciókat biztosítanak számunkra. Ez így nem teljesen igaz. Azt kell megérteni, hogy lakástakarékpénztárat nem időtávra, hanem célra kötsz. Hiába kötsz 4 éves szerződést, ha 10 év múlva szeretnél költözni. Mit csinálsz 4 év után a pénzzel? A fejedre kened?   A Lakástakarékpénztár hozamai vs piaci hozamok Szerintem nem lehet egyértelm...
Nyugdíj célra lakástakarékot?   Mindenféleképpen érdekes feltevés lehet. Pedig milyen távolinak tűnhet sokaknak a "boldog nyugdíjas évek", miközben az LTP egy sokkal kézzelfoghatóbb és rövidebb konstrukciót nyújt számunkra! De akkor mégis milyen gondolattól vezérelve lehetne akár ebben az opcióban is gondolkodni? Nézzünk meg egy olyan összehasonlítást, amiben a nyugdíjbiztosítás és az LTP ütközik meg 10 éves futamidőben havi 50-50 ezer forinttal. ( Példa János ma 55 éves) Nyugdíjbiztosítás   A nyugdíj...
Most köss lakástakarékot, vagy soha!   Egy ideje már szemezgetsz a lakástakarék témával? Érdekes lehet a 30%-os vissza nem térítendő állami támogatás? Még nem jutottál el a konkrét lépésig? Vagy egyáltalán nem hallottál még erről a lehetőségről? Tudod mi a fontos? Köss most lakástakarékot, vagy soha! A cikkben kifejtem, hogy miért kell cselekednie azoknak, akik úgy gondolják, hogy szükségük van erre a termékre! (Ha neke nincsen szükséged rá, akkor a cikk tárgytalan és nem neked szól) Lakástakarék nélkül is léteznek a célja...
Többgenerációs vagyon LTP-vel? Meglepően kevesen vannak tisztában azzal a lehetőséggel, hogy a lakástakarékpénztárral megszerezhető évi 72.000 forintos állami támogatás többszörözhető és ezáltal akár egy többgenerációs családi vagyont tudunk felhalmozni! Ebben a cikkben kiszámítjuk és megnézzük, hogyha a család összefog, akkor milyen elképesztő lehetőséggel tudnak élni és akár évente közel fél millió forintot megszerezhetnek az Államtól! Szerinted lehetséges többgenerációs vagyont felépíteni a lakástakarékpénztárral? Kik...
Hogyan nézett ki a magyar polgári lakás az 1950-es évektől és 2017-ben? Nézzük meg, hogy a magyar otthonok hogyan változtak meg az elmúlt 40-45 évben. Hihetetlen belegondolni, hogy a legtöbben az 1970-es "állapotokba" születtek bele és gyerekként még megéltek olyan dolgokat, amikről a mai fiatalok még nem is hallottak! Teljesen más világ volt! Érdemes pár percet a nosztalgiára fordítani és megfigyelni a fejlődést! Konyha   Nappali   Fürdőszoba   Gyerekszoba   Iparkodás a konyhában   Kertben   Csalá...