Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb mindenki elhagyja az alma matert, a családi fészket, a biztonságot nyújtó szobácskát. Ilyenkor persze hatalmas álmokat szövögetünk a jövőbeni “első saját” lakásunkkal kapcsolatban. Elhagyjuk a szülők, a család megszokott, felhalmozott és rettentően unalmas dolgait, helyüket pedig szupertrendi dolgok veszik majd át. A valóságban ez viszont teljesen máshogy zajlik le, az évtizedes berögzüléseket nem lehet azonnal levetkőzni. Nézzük meg, hogy mitől kell felnőttként megszabadulnod, ha valóban király otthont szeretnél magadnak!

 

Milyen az első lakásod?

 

Olcsó kanapé

Első költözéskor nagyon ritka, hogy igazán komoly költségkerettel operálhatnánk. Így maradnak az alternatív megoldások, mint például a használt kanapé vagy a gigaakcióban a Kikából megszerzett szupernek gondolt darab. Akinek még nem volt saját kanapéja, az el sem tudja képzelni, hogy bizony oka van az olcsóságnak.Oka van annak, hogy az egyik kanapé 40.000 forint, míg a másik 250.000 forint. Sajnos ezt csak menet közben tapasztalja meg mindenki, amikor már késő. Azt tanultuk, hogy kanapét nem veszünk minden héten, ráadásul pazarlás lenne egy kis szakadásért, vagy egy tönkrement rugóért leselejtezni a mostani szerzeményt.

Pedig az igazi felnőtt lakás egyik központi eleme a kanapé, amivel csodákra lehetünk képesek. A kanapé határozza meg a nappali küllemét. Ha még nem tetted meg és lehetőséged van rá, akkor cseréld le egy igazán menő kanapéra. Ne sajnáld a pénzt, mert a drága kanapé tényleg 10-13 évig megbízhatóan kitart.

 

Nagymama szekrénysora

Ma már az esztétikus otthontervezésben a kevesebb több. A tágas tér szemléletbe nem illik bele nagymama ránk maradt több évtizedes múltra visszatekintő szekrénysora, ami még most is tökéletesen megfelel a célnak. Egy ideig biztosan jó szolgáltatot tett neked is, de eljött az idő, hogy könnyes búcsút vegyetek egymástól.

 

Perzsa szönyegutánzat

Mai napig sok magyar lakásban megtalálhatóak a perzsa szönyegutánzatok. Azt hiszed, hogy ezek jól néznek ki a lakásban? Nincsen szíved kicserélni valami újabbra? Pedig ezeknek semmi keresnivalójuk egy harmincas éveiben járó felnőtt saját otthonában.

Lakástakarék a legújabb akciókkal

Mekis poharak és összevissza étkészlet

Az emberek gyakran kapcsolnak gyűjtögető üzemmódba. Így történik ez a konyhai eszközök (pohár, kanál, villa, tányér) esetében is. Egy mekis pohár innen, az otthoni kedvenc tányérom onnan, megörökölt étkészlet amonnan és már nagyjából kész is a konyha. Ez egy hatalmas kavalkádot okoz, ami helyett megpróbálhatod megtalálni a harmóniát és az egységet. Sokan nem gondolják, de egy egységes étkészlettel vagy színben és stílusban passzoló tányérokkal csodát tudnak művelni és a szürke hétköznapokból is képesek lehetnek eleganciát varázsolni. Ráadásul egy kanál-villa-kés szett nem kerül sokba (Ikeában 5.000-10.000 forint). A pénznél sokkal nagyobb kihívás lerombolni magunkban a rossz szokásokat és elengedni a tárgyak eszmei értékét. Valamit valamiért!

 

Ágynemű

Ha jobban belegondolsz, akkor még a Te szekrényed mélyében is található igazi ősdarab, ami valamilyen módon köthető a múltadhoz (magaddal hoztad, szülők titkos készletéből származik…stb). Pedig mi sem lenne fontosabb, minthogy legszebb álmaidat, relaxációs idődet a lehető legnagyobb kényelemben töltsd el. Ehhez az érzethez nem kell állandóan Wellness szállodába menekülnöd, ha nem sajnálod a pénzt, és a régi, elnyűtt ágyneműt lecseréled egy minőségibb darabra, ami stílusban és színösszetételben is kompetens a lakásod többi részével. Sokkal jobb érzés lesz lefeküdni ezek után!

 

Töltsd le ingyen az ajándék könyvet!

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű. Szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul. Nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk.
Ez a cikk 2017. április 18. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezeket olvastad már?

Most köss lakástakarékot, vagy soha!   Egy ideje már szemezgetsz a lakástakarék témával? Érdekes lehet a 30%-os vissza nem térítendő állami támogatás? Még nem jutottál el a konkrét lépésig? Vagy egyáltalán nem hallottál még erről a lehetőségről? Tudod mi a fontos? Köss most lakástakarékot, vagy soha! A cikkben kifejtem, hogy miért kell cselekednie azoknak, akik úgy gondolják, hogy szükségük van erre a termékre! (Ha neke nincsen szükséged rá, akkor a cikk tárgytalan és nem neked szól) Lakástakarék nélkül is léteznek a célja...
7 olcsó felújítási munkálat, amivel növelheted a lakásod értékét Amikor felújításról beszélünk, akkor a legtöbben igen vaskos számlákra, komoly kiadásokra számítanak. Holott apróbb javításokkal is jelentősen növelhetjük a lakásunk értékét. Nézzünk meg néhány városi praktikát! Cseréld le a régi konnektorokat És ügyelj, hogy az új konnektorok az ingatlan stílusához jobban illeszkedjenek!   Fesd le a konyhabútort   Cseréld le a foganytúkat, kilincseket   Érdemes modern WC ülőkét beszerezni   Parketta helyett PVC G...
Van értelme a 10 éves LTP-nek?   Elterjedt (fél)információ, hogy egyedül a 4 éves lakástakarékpénztár éri meg és ezzel szemben a hosszabb távra kötött szerződések nagyon rossz kondíciókat biztosítanak számunkra. Ez így nem teljesen igaz. Azt kell megérteni, hogy lakástakarékpénztárat nem időtávra, hanem célra kötsz. Hiába kötsz 4 éves szerződést, ha 10 év múlva szeretnél költözni. Mit csinálsz 4 év után a pénzzel? A fejedre kened?   A Lakástakarékpénztár hozamai vs piaci hozamok Szerintem nem lehet egyértelm...
Mi a különbség a lakástakarékpénztárak között?   Sokan gondolhatják azt, hogy a lakástakarékpénztár és lakástakarékpénztár között nincsen különbség. Mivel mindenhol ugyanazokkal a feltételekkel ugyanakkora állami támogatást kaphatunk LTP szerződésünkre, ezért a döntést jellemzően szimpátia alapon hozzák meg az ügyfelek. A valóságban azonban legalább egy nagyon fontos tényezőt ismerünk, ami nem teljesen elhanyagolható, ugyanis akár 1 évnyi állami támogatással megegyező összeget is elbukhatunk, ha rosszul választunk! Mi a különbsé...
Hogyan nézett ki a magyar polgári lakás az 1950-es évektől és 2017-ben? Nézzük meg, hogy a magyar otthonok hogyan változtak meg az elmúlt 40-45 évben. Hihetetlen belegondolni, hogy a legtöbben az 1970-es "állapotokba" születtek bele és gyerekként még megéltek olyan dolgokat, amikről a mai fiatalok még nem is hallottak! Teljesen más világ volt! Érdemes pár percet a nosztalgiára fordítani és megfigyelni a fejlődést! Konyha   Nappali   Fürdőszoba   Gyerekszoba   Iparkodás a konyhában   Kertben   Csalá...